Mailing December 2017

Een echte “wandelberg”, Pico Salvaguardia (2738 meter)

meer lezen 0 commentaren

Rondreis Spaanse Pyreneeën

meer lezen 1 commentaren

Werkzaamheden Spaanse GR11 afgerond

meer lezen 0 commentaren

10 mooiste romaanse bruggen van de provincie Huesca

Romaanse brug los peregrinos, canfranc
foto van www.flickr.com/photos/miguelerele/
meer lezen 0 commentaren

Nieuwe accommodaties

Logeren bij Nederlanders in het authentieke Spanje

meer lezen 0 commentaren

Vroegboek korting bij Casa Alamos

meer lezen 0 commentaren

fiestas de Pilar 2016

Pilar 2016 Zaragoza

meer lezen 0 commentaren

Actief....Ski Nórdico


Ski Nórdico


Niet veel mensen zullen Spanje associeren met wintersport, skiën en langlaufen. Toch telt het land maar liefst 42 prima skigebieden en tevens een aantal prachtige langlaufgebieden.

meer lezen

Castillo de Samitier


Castillo de Samitier,

korte wandeling naar een super mooi plekje!


Het Kasteel van Samitier ligt hoog gelegen op een rotspartij boven de plaats Samitier, op de grens van de Ribagorza en de Sobrarbe. Naast de ruïnes van het het kasteel ligt de kerk Iglesia de San Emeterio en San Celedonio. Het geheel was onderdeel van een verdedigingslinie tegen de Moren en de bouwkundige combinatie van kerk en kasteel is redelijk uniek te noemen. Vanuit de plaats Samitier brengt een 2,5 km lange wandeling je naar het kasteel, van waar je indrukwekkende uitzichten hebt; weids over de streek maar ook in de diepte van de strategische kloof “El Entremon”.

meer lezen

Typisch Spaans.....Belén

Belén


Typisch Spaans Er zijn oneindig veel zaken die mensen kwalificeren als “typisch Spaans”. Het hele jaar door en in alle uithoeken van de Spaanse samenleving. Soms ingegeven door commercie, vaak gebaseerd op het verleden en soms zelfs op eeuwenoude tradities of met een religieuze achtergrond. Het neerzetten van een zogenaamde Belén rond de Kerstdagen en met de jaarwisseling is zo iets typisch Spaans, hoewel het in meer katholieke landen een gebruik is.

meer lezen

GR1 – winters wandelalternatief 

Veel mensen staan er niet bij stil dat het in de winter gewoon kan sneeuwen in de Pyreneeën en dat veel hoog gelegen wandelroutes (pakweg boven de 1600 meter) in de winter en het vroege voorjaar daardoor minder goed of zelfs in zijn geheel niet te bewandelen zijn. Direct buiten het hooggebergte treft men in de streek een veelvoud aan mooie en uitdagende wandelroutes, die wél het gehele jaar door prima te bewandelen zijn en dus een prima alternatief voor een mooie winterse wandeling of trektocht zijn. De GR1 (Gran Recorrido – Grote Wandelroute) is zo´n traject.

meer lezen

Colegiata de Santa María la Mayor

Colegiata de Alquézar
Colegiata de Santa Maria la Mayor, Alquézar

Het was de Moor Jalaf ibn Rasid die in de 9e eeuw de bouw liet realiseren van een kasteel hoog uittorenend boven het dorp Alquézar, gelegen op de grens van de Sierra de Guara en de wijnstreek Somontano. Hij hoopte daarmee het vanuit het noorden oprukkende christendom te kunnen afremmen.

 

In het jaar 1067 viel de burcht echter toch, na een beleg door de troepen van Sancho Ramirez, de zoon van Ramiro de eerste, koning van Aragón.

Er werdt besloten dat de Kloosterorde van de Augustijnen de nieuwe bewoners van de veroverde gebouwen moesten gaan worden, hetgeen resulteerde in de bouw van diverse kerken, kapellen en kloostergebouwen. 

meer lezen

Era Artiga de Lin & Uelhs deth Joeu

Buiten de Spanjaarden om, zijn er niet heel veel mensen die dit prachtige hoekje in het uiterste westen van de Val d´Aran zullen weten te vinden.

En dat is jammer. Wij van Authentiekspanje vertellen het u graag!

 

Dit is een onwijs mooi en indrukwekkend wandelgebied met als speciale “attractie” het spuitende water van Uelhs deth Joeu (het Oog van Jupiter). Het is het water van de Aneto gletsjer wat bij Forau de Aigualluts onder de grond verdwijnt en door een ondergronds gangenstelsel naar het noorden stroomt. Het zijn de bronnen van de rivier de Joeu en later van de rivier de Garonne. 

meer lezen

Vendimia in de Somontano

meer lezen

De bruine beer

bruine beer in de pyreneeen spanje
foto van de brown bear foundation Spain
meer lezen

Gieren voeren

meer lezen 0 commentaren

Een nieuwe website in wording

Op vakantie in het nog authentieke spanje
meer lezen 1 commentaren

       Deel ons a.u.b.

BlogSociety

Klik hier om u in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Ons email adres: info@authentiekspanje.com